O nama

Povijest i razvoj firme Plastex

Firma Plastex osnovana je godine 1978 kada je i počeo rad i razvoj zaštite i dekoracije metalnih površina mokrim lakiranjem. Stalnim razvojem, usavršavanjem i praćenjem trendova, Plastex je postala renomirana te isto tako i prepoznatljiva firma u domeni antikorozivne zaštite i dekoracije metala. Željevši zadržati stečeni ugled, razvoj je firmu doveo do potrebe za uvođenjem novih tehnologija, mokrog potapanja i elektrostatskog plastificiranja. Plastificiranje je već tada zauzelo vodeću poziciju u pogledu karakteristika postojanosti, estetike, tehničkih svojstava, te što je firmi Plastex najvažnije, dugoročne ekološke prihvatljivosti.

Firma ekspandira godine 1993, kad se uvodi nova šaržerna linija tada jedna od triju najvećih gabarita u Hrvatskoj. Razvojem aluminijske industrije i povećanih zahtjeva za zaštitu i dekoraciju aluminija, uvedena je 1997 godine linija za predobradu aluminija, tada jedina, a danas jedna od rijetkih linija, koja ne koristi po prirodu štetne teške metale kao sredstvo kemijske obrade. Uz liniju predpripreme, instalirana je i linija za naknadno pročišćavanje otpadnih voda što firmu Plastex čini jednu od ekološki najprihvatljivijih firmi na ovom području.
Daljnjim razvojem i promatranjem tržišta, dolazimo na potrebu razvijanja zasebnog pogona za dekoraciju stakla i pripadajuće beskonačne trake te smo u stanju ponuditi različite verzije dekoracije stakla za velikoserijsku proizvodnju.

Željevši zaokružiti ponudu i usluge zaštite i dekoracije metalnih površina, 2006 godine uvodimo i uslugu čišćenja metalnih površina smjesom komprimiranog zraka i metalne piljevine (pjeskarenje) što nam daje tržišnu prednost u smislu obujma usluga “sve na jednom mjestu” i tehnološke prednosti korištenja metalne piljevine naspram tehnički gledano, zastarjelog pijeska.

Naša misija

Postići zadovoljstvo naših klijenata, poslovnih partnera, kupaca i zaposlenika pružeći im u korektan poslovni odnos i u svakom trenutku najkvalitetniju ponudu usluga i spektar proizvoda. Pritom pazimo na ekološki utjecaj kao i na zdravlje svih prisutnih.

Naša vizija

Odgovoriti na svaki zahtjev tržišta i osigurati zadovoljstvo svih kroz ponudu usluga i proizvoda, kvalitetu koja mora predstavljati vodeću u zemlji i široj regiji. Svi u poduzeću PLASTEX – BAKSA moraju dati maksimum svojih mogućnosti kako bi svaki dan bili što konkurentniji na tržištu. Kroz vrijeme, uvesti ćemo žičanu ogradu kao standard u graditeljstvu, a plastifikaciju pri zaštiti i dekoraciji svih metalnih, staklenih i drvenih površina u svim granama djelatnosti i primjene.